top of page

Women In Sales

Public·9 members
Arthur Sazonov
Arthur Sazonov

Socijalna Inteligencija: Kljuc za Uspjeh u Zivotu i Poslu po Danijelu Golemanu | PDF


Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija: Nova Nauka o Ljudskim Odnosima PDF
Danijel Goleman je poznati psiholog i autor bestselera Emocionalna inteligencija, koji je promijenio način na koji razumijemo i vrednujemo ljudsku inteligenciju. U svojoj novoj knjizi Socijalna inteligencija, on istražuje kako mozak upravlja našim socijalnim odlukama i odnosima, i kako možemo poboljšati naše socijalne vještine i emocionalnu pismenost.
danijel goleman socijalna inteligencija pdf


Download File: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fmiimms.com%2F2tVn8q&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw0ydkLzJ4-OrwV3a8cKgtVWSocijalna inteligencija je sposobnost da razumijemo i uspostavimo harmonične odnose sa drugim ljudima. Ona uključuje dvije glavne komponente: primalnu empatiju, koja je osjećaj za tuđe emocije i potrebe, i socijalnu kogniciju, koja je razumijevanje tuđih misli i namjera. Socijalna inteligencija nam omogućava da se prilagodimo različitim socijalnim situacijama, da surađujemo i komuniciramo efikasno, da utječemo na druge i da brinemo o njima.


Goleman se oslanja na najnovija otkrića iz područja socijalne neuroznanosti, koja proučava kako mozak procesira socijalne informacije i kako utječe na naše ponašanje. On pokazuje kako mozak ima posebne neurone koji nam omogućavaju da se ogledamo u drugima i da se sinhroniziramo sa njima. On također objašnjava kako mozak ima dva različita puta za reagiranje na socijalne podražaje: niski put, koji je brz i instinktivan, i visoki put, koji je sporiji i racionalniji. Oba puta su važna za našu socijalnu inteligenciju, ali moramo znati kada koristiti koji put i kako ih uskladiti.


Kako Preuzeti Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF
Ako želite preuzeti Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF, možete to učiniti sa Scribd-a. Scribd je platforma koja vam omogućava da čitate i objavljujete milione dokumenata online. Možete se besplatno registrirati i dobiti pristup neograničenom broju knjiga, časopisa, članaka i drugih sadržaja.


Da biste preuzeli Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF sa Scribd-a, morate slijediti ove korake:


 • Otiđite na https://www.scribd.com/document/255955816/Danijel-Goleman-Socijalna-Inteligencija • Kliknite na gumb "Download" ili "Preuzmi" u gornjem desnom uglu stranice. • Odaberite format datoteke koji želite preuzeti (PDF, TXT ili čitajte online). • Spremite datoteku na svoje računalo ili mobilni uređaj. • Također možete podijeliti dokument sa svojim prijateljima ili kolegama klikom na gumb "Share" ili "Podijeli" u gornjem desnom uglu stranice.Uživajte u čitanju Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF i naučite više o važnosti socijalne inteligencije za vaš život i posao!


Uživajte u čitanju Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF i naučite više o važnosti socijalne inteligencije za vaš život i posao! 4e3182286b


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Bill Misrasi / CEO
 • Ayoub Jaali chabor
  Ayoub Jaali chabor
 • Tiesiog Mantas
  Tiesiog Mantas
 • Jerson Flores
  Jerson Flores
 • Esteban Hernandez
  Esteban Hernandez
Please Visit our sponsors!
bottom of page